Underholdning til konfirmation

Til konfirmationen hører der sig lidt underholdning til, men det store spørgsmål er dog, hvad er underholdning?

Underholdning til konfirmation er et vidt begreb, for der er jo de obligatoriske sange og taler, men der hører sig også de sjovere indslag til, korrekt?

Her på siden får du forskellige forslag til at skabe underholdningen til den festlige dag for konfirmanden, som er delt op i disse forskellige kategorier:

 • Sange
 • Taler
 • Tips en 13
 • Den professionelle underholdning
 • Selskabslege
 • Musik?

Du kan springe frem til afsnittet som du leder efter, men du kunne også se hele artiklen igennem og måske får du gode ideer til jeres forberedelse til den sjove dag.

Sange til konfirmation

Sange til konfirmationen er pr. tradition noget som hører sig til. Her er der sangen fra forældrene til konfirmanden, sangen fra konfirmanden til forældre og måske der kommer sange fra bedsteforældre, søskende, onkler og andet.

Da man ikke altid ved hvor mange sange der kommer, så er det meget godt, at få lidt styr på, hvem der har sang med, da både sange, taler og måske sjove input skal passes ind imellem maden.

Konfirmationssange kan ofte være lidt trivielle, så du kunne vælge at gå efter de mere sjove sange til konfirmationen, som også får folk til at grine, eller bruge lidt mere moderne rytmer i forhold til de traditionelle festsange melodier og måske med underlagt musik til.

Taler under konfirmationen

Ligesom med sange, så er taler også en tradition til en konfirmation. Som forældre skal man sige nogle ord til datteren eller sønnen og ret ofte, så skal konfirmanden også sige nogle ord til sine forældre, hvilket selvfølgelig skal være af lyst, da det med at stå foran andre mennesker kan være en ret grænseoverskridende ting.

Selvom det kan være svært at finde ud af at skrive en tale til konfirmationen, så kommer der måske også taler fra bedsteforældre og andre, så igen skal der lidt styring på disse ting.

Den sjove tale er med garanti den tale der tager kegler, så selvom der selvfølgelig skal være søde ord, så gå efter at skrive den sjove tale som underholder.

Selvom der er sange og taler som de faste indslag til konfirmationen, så er underholdning så meget mere end det, og en af de sjovere festlege kunne være tips en 13.

Tips en 13 indslag til konfirmation

Hvis du ikke ved hvad tips en 13 er, så er legen opfundet fra den gamle tipskupon, hvor der er 13 kampe og man krydser 1 x eller 2. Dvs. i forhold til en leg, så skal du opstille 13 spørgsmål med 3 forskellige svar muligheder, hvor kun det ene er det rigtige.

Det at lave en tips en 13 er ret simpelt og kræver ikke ret meget forarbejde, men det er et sjovt afbræk i konfirmationen til de flestes underholdning.

Sådan her laver du tips en 13:

 • Lav en PowerPoint med 13 sider.
 • Hver side indeholder et sjovt billede eller situationen med konfirmanden, og et spørgsmål ud fra den givne situation. Under spørgsmålet står der 3 forskellige svar muligheder – Se her den udførlige skabelon hvordan du laver tips en 13’er lige her.
 • Lån en projektor et sted, og kør din PowerPoint af imens du også underholder med at læse spørgsmålene op, og måske giver lidt ekstra på de forskellige billeder.
 • For at gøre det til en konkurrence, så kan du opstille 3 præmier til nr 1, 2 og 3 som er fiktive præmier men sjove præmier, som f.eks. 3 præmie er en hel dags gratis rengøring udført af konfirmanden. 2 præmie er digt oplæsning i 3 timer af Tante Olga og så fremdeles.

Det er en utrolig nem måde at skabe noget underholdning, og så længe man holder de forskellige 13 situationer om konfirmanden til noget tilforladeligt uden at gøre drengen eller pigen forlegen, så vil konfirmanden elske det.

Hvis du vil have endnu mere underholdning, så er der altid muligheden for at købe sig til den professionelle underholdning.

Hyr den professionelle underholdning

Du kan sparke festen i det sjove humør med en entertainer/kunster som den gode underholdning til konfirmationen.

Nu det er en konfirmation, så skal du dog nok lige huske på, at der skal være noget for både de unge, voksne og de gamle samtidig med, at det også godt må være den unikke ting, der gør dagen uforglemmelig.

Mulighederne for professionel underholdning til konfirmation strækker sig lige fra den gode sanger, den sjove sang, Elvis, tryllekunst, stand-up og meget mere, hvor kun fantasien sætter sin begrænsning.

Hvis du vil se mulighederne, så kan du finde alverdens fede entertainere på eventzonen

Book en tryllekunstner

En tryllekunstner kan sætte et magisk og uforglemmeligt præg på dagen for både konfirmanden og resten af gæsterne. Et trylleshow gør at konfirmationen vil skulle sig ud, og så gør den altid at stemningsniveauet kommer helt i top. Den store fordel ved et trylleshow er samtidig at det er utrolig, sjov og visuel underholdning som vil underholde alle gæsterne.

Anders Møller er en af landets mest efterspurgte tryllekunstnere til at underholde til konfirmationer i hele landet. Hans konfirmationsshow varer en halv times tid og har en pris mellem 3500-4500 kr alt inklusiv.

Vi har bedt Anders give en kort beskrivelse at sit show:

Mit konfirmationsshow byder på høj underholdningsværdi, en masse UTROLIGE effekter og så vil publikum blive indblandet tæt gennem hele showet. Det er et show med forundring og en masse grin, som jeres gæster i alle aldre vil kunne nyde. Jeg får i øvrigt jeres konfirmand i centrum på en hyggelig, sjov og ikke mindst afslappende måde så han/hun kan nyde showet i fulde drag!

Du kan kontakte tryllekunstner Anders Møller her og få et uforpligtende tilbud.

Selskabslege

Udover den professionelle underholder, så kommer diverse selskabslege jo i mange varianter og former.

Når det drejer sig om en konfirmation, så kan det være lidt svært at finde de helt rigtige lege, som også passer ind. Det vigtigste er dog, at det er noget, der ikke gør konfirmanden pinligt berørt og at det er noget, som passer til alle, helt ligesom f.eks. tips en 13 gør.

DJ til konfirmation

Underholdning til konfirmationen kan bestå af mange ting. Nogle vælger jukeboks andre vælger en DJ med fult mobildiskotek til festen. Fordelen ved at vælge en DJ er, at DJen kan vurdere hvilken type musik, der virker til at få dansegulvet i gang.

Vi kender alle den klassiske YouTube fest hvor der bliver skiftet 30 sekunder inde i et nummer. Vi kender alle personen med de skarpeste albuer, der dominerer playlisten hele aftenen. Dette undgår du ved at leje en DJ. Via en professionel DJ, der har forventnings afstemt musikken inden selve konfirmationsfesten, kombineret med masser af erfaring har du alle muligheder for at skabe den helt rigtige fest for dig og dine gæster.

Klik ind her og læs mere om hvad du kan forvente af en DJ til konfirmationsfesten, ligesom du kan læse de gode råd til booking af DJ til konfirmationen.

Musik til konfirmation?

Det musikalske indslag til konfirmationen er en mulighed, hvis der skal holdes en lidt vildere fest efter den traditionelle fest.

Et anlæg med en dj som styrer musikken er den nemme løsning, men hvis du vil gå lidt overbord i løjerne, så kunne det med at hyre et band være en mulighed?

Disse forskellige forslag til underholdning er kun begyndelsen, for vi holder denne artikel løbende opdateret til når der kommer nye input til sjove ting, som man kan underholde med. Det er noget som du kan hjælpe med, så skriv i kommentar feltet nedenfor, hvis du har nogle gode ideer, tips eller andet, som vi mangler at få på siden.

(C) Konfirmationsnyt.dk 2020

 

Dette er måske også interessant for dig?

Guide til en god konfirmation

Guide til en god konfirmation

Hvis du snart skal til at holde en konfirmation for dit barn, kan det være godt at læse med her, da vi hjælper dig lidt på vej til at holde en god konfirmation. Det er jo ikke bare lige sådan at holde en konfirmation, især ikke hvis du ikke har den store erfaring med...

Konfirmationstale skabelon til forældre, familie eller gæster

Konfirmationstale skabelon til forældre, familie eller gæster

  Leder du efter en konfirmationstale skabelon for du skal holde en tale til konfirmanden, men du har problemer med at skrive den gode tale til konfirmation? Det kan være en svær opgave, for hvad skal du dog hitte på at skrive op og sige på konfirmandens store...

2 Kommentarer

 1. Sara

  tip en 13

  Hvordan får man gæsterne med ?
  Altså deler man en “spilleseddel” ud inden powerpoint showet, så man har alle gæt inden showet begynder, også gennemgår dem på powerpoint med sjove billede af situationen eller ?

  Svar
  • Morten Olesen

   Det er i bund og grund bare at dele et papir med nogle kuglepenne ud til alle, og så gennemgår man tips quizzen. Det skal ses som sjovt, så derfor skal det selvfølgelig være nogle sjove, skøre og lidt tidsvarende spørgsmål der ikke bliver pinlig for konfirmanden.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4.6/5 (32 Reviews)