Leder du efter tips til en takkesang til konfirmationen?

Det er kutyme at man som konfirmand enten laver en takketale eller sang som tak. Det at sige tak som konfirmand er jo nødvendigt, men det kan være ret skræmmende som ungt menneske, at stille sig op foran andre og holde en tale, og her kommer en takkesang ind som det gode alternativ.

Det at skrive en sang kan være svært, og det er selvfølgelig individuelt om man kan holde en tale eller ej, men de fleste foretrækker at lave en sang, som logisk nok kræver et par gode råd til at skrive konfirmationssangen.

 

Hvad kræver en konfirmations takkesang?

Det at udfærdige en konfirmationssang kan gøres på forskellige måder. Du kan vælge at finde en færdig og gratis sang, hvilket du kan finde forskellige steder, som f.eks. på Gratiskonfirmationssange.dk her. Derudover, så kan du selvfølgelig også vælge at købe dig til en sang, eller udfærdige en sang selv, der dog kræver et par tips.

Sangen som du skal takke med, kræver at du inkluderer disse 3 vigtige “takke ting”:

  • Du skal først og fremmest få sagt tak til forældrene for livet og selvfølgelig konfirmationen
  • Der skal også huskes at sige tak til gæsterne for at være med på den store dag
  • Et stort tak for gaverne skal også inkluderes i sangen

Hvordan får du så indbygget disse tre ting som der skal takkes for, og samtidig lave en sang der inkluderer sjove ting?

 

Find den rette stil til konfirmationssangen

Du skal finde en stil til sangen, hvor du både får sagt til forældre, søskende, bedsteforældre, gæster eller andre der har betydning for konfirmandens liv og konfirmation.

Den gode stil er at finde på nogle sjove episoder fra konfirmandens liv, hvor der både kan være den sjove, hyggelige og søde ting i hver vers.

Det kræver noget arbejde, hvis man vælger at skrive sangen selv, for man skal finde på episoder til hver vers, hvor det man blender dem man elsker ind i de forskellige vers. Her kan det helt sikkert være en fordel at bruge en professionel sangskriver, for det kræver som sagt, en hel del arbejde hvis man ikke er øvet.

Du kan med fordel se videoen her, hvor du kan finde inspiration til at fremføre en takkesang solo.

Video er embedded fra Youtube – Konto : Kanoholdet.

 

 

 

 

4.7/5 (28 Reviews)