takkekort konfirmation kan laves uden fyldepen

Når man skal afholde konfirmation, så skal der tages hånd om rigtig mange ting og en af de vigtigere for at holde en fest, er konfirmations indbydelserne. Derudover kommer der rigtig mange andre ting, inden festen oprinder.

Når festen er slut, så er der dog en enkelt ting tilbage udover blå mandag, og det er takkekortet til gæsterne for at deltage og hædre drengen eller pigen, der er trådt ind i de voksnes rækker.

 

Takkekort til konfirmationen

Takkekortet er en tradition, der hører sig til, når man er færdig med konfirmationen for at sige tak til de mennesker, der dukkede op til den store dag, men også til de mennesker der var forhindret men sendte kort/gave til konfirmanden og hvorfor ikke lave disse kort selv?

Der er forskellige måder hvorpå du kan lave takkekortet. Du kan lave et personligt håndskrevet kort til hver gæst, eller du kan lave en tekst, som bruges til alle personer. Det er løsningen hovedparten vælger til takkekortet og det har den fordel, at du rent faktisk kan lave takkekortet samtidig med, at du laver indbydelserne, for at holde det i samme materialer og farver.

 

lav et takkekort automatisk uden pen og papir

 

Hvilket tekst til takkekortet?

Der skal heldigvis ikke stå så meget tekst i et takkekort til en konfirmation. Derudover findes der heller ikke den store etiket for indholdet, så du har den kreative frihed til, at holde det enten formelt eller måske uformelt afslappet.

Det vigtigste der skal stå i takkekortet, er en hilsen til modtageren af kortet, hvor konfirmanden takker for dennes opmærksomheds ved han eller hendes konfirmation og hvor dejlig denne dag var. Her er det vigtigt, at lægge vægt på ordet opmærksomhed i forhold til deltagelse, for teksten skal bruges til alle, hvilket vil sige både de gæster der deltog og de der ikke deltog.

Hvis du vælger at skrive individuelt til hver enkelt gæst/par, så kan du jo uddybe det mere specifikt, men som tekst der bruges til alle, kunne teksten se ud i alt sin enkelthed sådan her:

Tak for opmærksomheden ved min konfirmation d. xx.xx.2015, som var en stor og glædelig dag for mig

Udformningen af kortet kan du lave i samme udformning som indbydelsen, hvilket gør det nemmere, at indkøbe materialer til, dog skal du bare lave en anden forside med et større billede af konfirmanden fra dagen, og så lidt tekst med tak på bagsiden eller side to.

Hvis du laver takkekortet på forhånd, så ligger de klar og kan afsendes dagen efter konfirmationen, det eneste der kræves, er konvolutter og frimærker og så ellers gå i gang med at arrangerer konfirmationen.

Et alternativ kunne være at sende et videotakkekort, som du kan se på videoen nedenfor: