Pengegaver til konfirmation

Pengegave til konfirmation er ganske normalt. Og de fleste konfirmander har penge som nummer et på deres ønskeseddel med konfirmationsgaverne. Det med at give penge kan være ret nemt, for det kræver bare nogle kontanter og så en konvolut. Men måske du ligesom så mange andre tænker at en konvolut er lidt små kedelig at give? Det kan inspirationen nedenfor måske hjælpe med at ændre.

Der findes heldigvis nogle kreative og sjove ideer til den gode pengegave indpakning. Disse ideer kan du med fordel give, så pengegaven bliver noget mere underholdende i form af den lidt skøre og sjove ide til indpakningen. En god ide til indpakning af pengene er nemlig, hvad du får præsenteret lige her, hvor de fleste ideer måske er mere de sjove konfirmationsgaver til ham end hende, men dog også ganske kreative ideer til piger.

Indgraveret pengetræ

En anderledes indpakning end den kedelige hvide kuvert, kan være dette tørrestativ pengetræ. En anderledes og ganske sød pengegaveide til mange gaveanledninger udover konfirmation.

Money Maze

En lidt skør ide til at give penge på, er at bruge denne sjove Money Maze. Det er en sparegris, der kræver rigtig meget arbejde at få pengene ud af igen. Og som konfirmand skal man jo ikke komme alt for nemt til pengene? En forholdsvis billig ide, for du kan købe den for 79,- kr. Hvis du vil peppe tingene op, kan denne måske være oplagt.

IQ boks

Endnu en sjov ide til at “gemme” pengene for konfirmanden er IQ boksen til 69,- kr. Gaveæsken kan kun åbnes på en måde, så han eller hun skal aflure hemmeligheden før der kan åbnes op for pengene indeni.

Guldbarre sparebøsse

Indpakningen kan også være i form af en sej sparebøsse, hvor denne guldbarre er ganske sjov. Her kan den fyldes med mønter, og måske endda gøre den lige så tung som en rigtig guldbarre.

TanDafe opbevaring

En anden sjov indpakning hvor du kan give en gave med penge i, er den praktiske TanSafe der er super god til stranden. Den ligner bare en solcreme, og ingen stjæler vel solcreme. En fin løsning til opbevaring af penge, telefon og andet når du er ude og svømme, hvilket de unge jo faktisk gør når de er ved stranden.

Enarmet tyveknægt

En anderledes sparebøsse der faktisk også fungerer som enarmet tyveknægt. Smid pengene heri og lad dem spare sig selv op kan man sige, selv om der rent faktisk kan være udbetaling ved tre ens kirsebær.

3D puslespil pengeskab

Et noget avanceret puslespil i 3D for når det er samlet, har du et fungerende pengeskab til kapitalen. En anderledes pengegave der godt nok ligger i den høje prisklasse.

Flotte gaveæsker

En flot gaveæske vil tage sig hundrede gange bedre ud en kuverten. Og fordelen ved gaveæsker der kan findes i mange butikker og online, er, at de er relativ billige som løsning til at gaven indeholdende kolde kontanter.

Sjove, skøre og kreative ideer du selv kan lave

Du kan selvfølgelig også vælge at lave den sjove pengegave selv. Her kan ting som fodbold, heste og andre interesser være udgangspunkt for din kreative evner til at skabe en indpakning. Som inspiration kan du bruge disse der alle er noget, som du kan skabe selv:

  • Blomster: Find en karton og klip blomster i karton. Dernæst laver du et hul i midten og trækker blomster et sugerør. På med en mønt og brug en gang elefantsnot mellem mønt og blomst, og så har du en buket blomster der kan overrækkes som gave til modtageren.
  • Den smukke rose: Hvis du er fingernem, så lav de smukke roser som vist her på Strikkefåret.
  • Kinderæg: Hvis du har fingersnilde kan du også bruge Kinder æg. Du skiller dem meget forsigtigt i to så chokoladen ikke går i stykker, men kun brækker i midten. Tag legetøjet ud og put sedler i, og dernæst smelter du chokoladen forsigtigt sammen igen.
  • Bolcher: Køb et bolcheglas og fyld det op med en krone mønter der er pakket ind i crepepapir.
  • Skattekiste: Køb en sjov metalkasse eller trækasse i Tiger eller Ikea. Fyld kassen den op med sand og 10 eller 20 krone mønter og så smid en masse chokolademønter i også. Smæk et skattekort udenpå låget, og få den til at ligne en skattekiste.
  • Den irriterende: Tag en masse to kroner mønter og skru dem fast på en bræt – Det tvinger ham eller hende til at bruge værktøj til at få pengene af.

Hvordan med pengegaver og skat?

Pengegaver skal beskattet. Det gælder dog ikke kuverten med 500 eller 1000,- kr. til konfirmanden, fødselsdage og lignede anledninger. Beskatning gælder de større beløb, også selv om der er regler for gavekort, pengebeløb med videre i forhold til f.eks. firmagaver – Det er dog ikke relevant i forhold til konfirmationen.

Ifølge de gaveregler der eksisterer for 2018(se Skat her), gælder det, at den nærmeste familie må modtage en gave op til 64300,- kr uden gaveafgift. Hvilket betyder, at hvis du giver over dette beløb, så skal konfirmanden beskattes med 15 % skat af beløbet der overskrider de 64300,- kr.

Pengegaver er personlige og kan gives af begge forældre, så det er muligt at modtage op til 128.600 kr. fra begge forældre.

Den nærmeste familie er lig med børn, stedbørn, børnebørn, oldebørn, børns ægtefæller, stedforældre eller personer som du har delt folkeregisteradresse med i de sidste to år.

Hvad beløb giver man for til konfirmationsgaven?

Det er verdens sværeste spørgsmål at besvare for der findes ingen endegyldigt svar. Det er heldigvis op til din egen sunde fornuft, for der findes ikke uformelle eller formelle normer for hvor mange penge du skal give for, udover de normer som vi binder os selv fast på.

Hvis du gerne vil have et svar på dette spørgsmål, kan du måske finde det i denne artikel fra tv2 om de forgyldte unge i forhold til pengegave til konfirmation.

Dette er måske også interessant for dig?

iPhone SE: Konfirmationsgaven til mobilelskeren

iPhone SE: Konfirmationsgaven til mobilelskeren

Har du et barn eller barnebarn, som går meget op i mobiler og teknologi? Måske står hun eller han lige nu og mangler en ny smartphone? Der er mange gode smartphones, som kan vække begejstring hos konfirmanden. Måske især Apples iPhones, fordi de er kendt for at være...

Find tips og tricks til konfirmationen online

Find tips og tricks til konfirmationen online

Har du ikke tidligere erfaring med at holde en konfirmation, kan det være, at du er lidt nervøs, nu hvor du skal til at holde din første konfirmation. Men bare rolig - der er mange gode steder at hente hjælp. Især online kan du finde mange gode råd. Har du problemer...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4.7/5 (43 Reviews)