Når man skal finde en gave til konfirmanden, så gør vi vel alle os nogle overvejelser, om hvilket konfirmationsgave man skal vælge, da gaven gerne må være noget specielt i forhold til f.eks. en julegave, da en konfirmation er en stor ting, og gaven gerne skulle afspejle dette.

En konfirmation er en af de få dage i livet, hvor et menneske står ved en skillevej og derfor er dette en stor ting i livet især for så unge mennesker, så selvfølgelig skal gave være noget specielt, hvis man er særlig knyttet til det unge menneske. Hvilket gave skal man så vælge?

Der er forskellige overvejelser inden du køber gaven til konfirmationen, for skal det være et minde for livet, som han eller hun kan bære med over i sit voksenliv, den gode investering i form af værdifuld gave eller skal man gå efter den traditionelle pengegave?

 

Gaven der er minde for livet som man kan overveje

Et minde for livet kunne være et smuk smykke, som jo hovedsageligt er til piger, hvilket samtidig også er en værdifuld gave, der alt afhængig af materiale rent faktisk kan stige i værdi igennem årene.

Et andet minde for livet, kunne være de populære Kay Bojesen figurer, der er blevet en sædvane at give til konfirmation.

Noget helt andet som også kan bæres med over i voksenlivet for den unge konfirmand, er et stykke kunst der jo ikke taber værdi hverken i værdi eller i smag, så selvom der sikkert ikke er mange unge mennesker, der lige har kunst på top 10 listen over ønsker, så er det dog stadig en god gaveide at overveje til ham eller hende.

 

Den traditionelle gave i form af penge er en overvejelse værd

Alle unge mennesker har penge som nummer et på ønskesedlen og det er heller ikke en dum ide som gave, nu det faktisk også er den traditionelle gave nummer et. Når det unge menneske får penge, så kan han eller hun selv købe den værdifulde gave, som står øverst på ønskesedlen, hvilket slet ikke er en tosset ide.

Penge giver frihed og råderum, som giver følelsen af at selv kunne træffe et valg, hvilket jo faktisk er hvad konfirmationen går ud, nemlig at søge svar på de store spørgsmål og prøve at træde ind i de voksnes rækker, hvilket dårlig eller god brug af penge jo vitterligt er.

Der er begyndt at komme en trend i visse kredse om at binde nogle af konfirmandens penge i opsparing eller investering, hvilket jo logisk nok er fornuftigt, men det er dog samtidig også et dilemma, for hvis man skal gøre dette, skal man samtidig også have en nødvendig viden om at investerer.

Hvad end du vælger at give som gave, så er både det gode minde, den værdifulde gave og især penge helt sikkert noget konfirmanden bliver glad for, og hvis du har gjort dine overvejelser inden du køber en af de gode gaveideer til konfirmationen, så kunne svaret ligge i disse gaver?

4.8/5 (29 Reviews)