Traditionen byder i forbindelse med fejringen af konfirmanden, at der skal afvikles en række festlige indslag med pynt og farver. Disse bliver typisk lavet af familiemedlemmer, som har en tæt personlig tilknytning til konfirmanden.

Traditionen siger ligeledes, at konfirmanden også skal stå for et festligt indslag. Men hvordan vælger du lige, hvilket indslag at lave? Vi har samlet nogle muligheder, så du har det bedste overblik over hvilket festligt indslag, der passer bedst til dig.

Se også: Sådan skriver du en god tale til konfirmationen

 

Konfirmationstale

Konfirmationstalen er måske den mest traditionelle form for festlige indslag. Fordelen ved en tale er, at du kan gøre den meget personlig, da du vil tale direkte til dine gæster og ikke ”gennem” en sang eller lignende. Du kan tale lige fra hjertet, og du skal ikke bekymre dig om, at det rimer som ved en sang. En anden fordel ved at holde en tale er, at du selv bestemmer, hvor lang tid talen skal være. Det betyder, at du har tid til at tale om lige præcis, hvad du har lyst til, og du kan takke alle dem, du vil. Du er altså ikke begrænset i samme omfang som ved en sang.

En tale kræver meget mod at udføre, da du vil have alle dine gæsters opmærksomhed. Du skal dog huske alle dine gæster er til stede for at fejre dig. De vil dig alle det bedste, så selvom du måske bliver en smule nervøs, så skal det nok gå. Dine gæster har alle selv stået i samme situation som dig, så de ved lige præcis hvor svært det kan være at stille sig op foran en forsamling og tale fra hjertet.

Er du bange for at holde takketalen? Så kan en sang måske være den bedre løsning.

 

Konfirmationssang

Det klassiske alternativ til en tale er at skrive en takkesang til konfirmationen.

En sang er især god, hvis du ved, der vil være mange taler til din fest. Ved at skrive en sang vil du derfor være i stand til at give de festlige indslag et nyt, frisk pust. Sange falder typisk i god jord hos gæsterne, da de involverer alle gæsterne. Derfor er du sikker på, at alle dine gæster ser og hører, hvad du har på hjerte.

Hvis du ikke føler dig tryg ved at holde en tale foran dine gæster, er en sang ligeledes et godt alternativ. Typisk skal konfirmanden dog selv introducere sangen, så du vil ikke slippe helt for at sige noget foran dine gæster. En anden fordel ved at skrive en sang er, at du sikrer dig ikke at glemme noget af det, du vil sige. Du skal dog være opmærksom på ikke at gøre sangen alt for lang. Husk på at folk skal synge, så hvis sangen er for lang vil folk sandsynligvis miste pusten og interessen for de sidste vers.

For at sikre at du får lavet en succesfuld sang til din konfirmation kan du finde endnu mere inspiration her.

 

Det helt tredje

Hvem siger, de eneste to alternativer til et festligt indslag til konfirmationen, er en tale og en sang? Det er din konfirmation, og derfor er det også dit valg, om du ønsker at lave noget helt tredje. Eksempler på unikke og mindeværdige indslag kunne være:

Mulighederne for festlige indslag er uendelige, og det varierer kraftigt fra person til person, hvad man foretrækker. Vi anbefaler derfor, at du laver det festlige indslag, som du synes passer bedst til dig. Nogle elsker at holde taler, mens andre foretrækker at lave en sang. Har du ønsket om at være mere unik, kan du dog prøve kræfter med nogle af de andre muligheder, vi har listet – eller måske endda kombinere nogle af dem med en sang eller tale!

4.8/5 (28 Reviews)