Mange konfirmander får foreviget den specielle dag med et besøg hos en professionel konfirmationsfotograf. Dette har i mange familier været en tradition gennem generationer, og det er sjovt senere i livet at kunne sammenligne konfirmations billeder med sine egne børn og se hvordan moden skifter.

Jeg anbefaler at man sørger for at besøge fotografen et par dage før eller efter selve konfirmationen, da det kan være stressende for både forældre og konfirmander at skulle besøge fotografen på selve dagen.

Hvis man alligevel vælger at besøge en fotograf på selve dagen, er det vigtigt at man gør sig nogle overvejelser omkring hvilke slags billeder som man ønsker, og for dette aftalt med fotografen inden selve fotoshootet. På den måde undgår man at glemme nogle vigtige detaljer på grund af at man er under tidspres.

Det er også vigtigt at huske at mange har mere end et sæt tøj til deres konfirmation. Andendags tøjet er ofte nøje udvalgt selvom det ikke bruges på festdagen. Derfor er der mange som får taget billeder ved en fotograf i både festtøjet og andendags tøjet. For at der skal være tid til dette samtidig med at der skal åbnes gaver og synges sange anbefaler jeg at fotografen bookes et par dage inden den store fest. På den måde undgår man også at tøjet når at blive slidt eller beskidt inden besøget hos fotografen.

Fotostudie

Hvis man vælger at få taget konfirmations fotos i et studie, så giver det også nogle unikke muligheder for fotografen for at bruge specielle baggrunde og lys. Da tøjet er lyst for pigernes vedkommende, er det fedt for eksempel fedt at kombinere med en en mørk baggrund.

Takkekort

Mange bruger et portrætfoto til at takkekortet. Her skal man tænke på at det ikke er mange teenagere som ønsker at få et portrætfoto sendt ud til hele familien og vennekredsen. Dette kan være endnu en grund til at gå til en professionel fotograf, som kan hjælpe jer med at få taget nogle lækre billeder som man bedre kan affinde sig med bliver sendt ud sammen med takkekortet.

Indbydelser

På samme måde som takkekortet er indbydelsen også ofte lavet med et portrætfoto af konfirmanden. Her gælder det samme som ved takkekortet, nemlig at det er sjovere for den unge konfirmand at sende et billede som er professionelt og med det rigtige udtryk.

Fest fotograf

Det er selvfølgelig også mulighed er at hyre en professionel fotograf til selve konfirmationsfesten. Dette kan dog godt være lidt en udgift, da fotografen ofte skal betales for et par timers arbejde under selve festen plus kørsel samtidig med at fotografen ofte bruger tid på redigering af billeder efterfølgende. Derfor kan prisen hurtigt løbe op i flere tusind kroner hvilket er nok til at de fleste fravælger denne mulighed.

Hvis man hyre en fest fotograf skal man være sikker på at det er aftalt hvordan billederne leveres. Her er det anbefalet at få alle billederne udleveret i et digitalt format på en CD eller USB disk. Dette er for at man ikke senere skal stå og vælge måske 15 billeder ud af flere 100 billeder, og derefter betale en høj mere pris for at tilkøbe ekstra billeder.

0/5 (0 Reviews)