Når du skal afholde konfirmationen, så skal der selvfølgelig også styr på den rigtige konfirmations borddækning, for udover der er tradition for at dække op, så er det hyggeligt og ikke mindst, så fremhæver og gør konfirmationsfesten mere indbydende.

Hvis du afholder konfirmationen på restaurant, så giver det som regel lidt sig selv, men hvis du afholder konfirmation derhjemme eller i forsamlingshus, så skal du have styr på borddækningen helt ligesom med mad, drikkevarer og alle de andre ting, som en god huskeliste over ting til afholdelse af konfirmationen kan hjælpe med.

Heldigvis kan du her få nogle gode råd og inspiration til din borddækning.

 

Konfirmations fest borddækning

Der er en del ting, som du skal tage højde for med planlægningen af borddækningen, som i et kort oprids vil se nogenlunde sådan her ud:

  • Farvevalg
  • Servietter og duge
  • Servicen til festen
  • Bordpynt, bordkort, lys m.m

 

Farvevalget til udsmykningen

Du skal jo have valgt et gennemgående farvetema, hvor man normalt vælger 2-3 farver, som falder i smagen og ikke mindst, farver der også passer sammen.

Hold det lyst og varmt så det ikke bliver dunkle farver, da det lyse vil være med at give det hele et smagfuldt afslappet og ikke mindst en dejlig stemning over sig.

Hvis man holder sig i de lyse farver, så går det også godt med en hvid dug, der kan passe til alle slags lyse farver.

 

Servietter og duge til borddækningen

Det nemmeste vil være at leje nogle duge og servietter, hvilket selvfølgelig er en ekstra udgift, som dog løses ved at satse på nogle engangs-duge. Disse kan du godt finde i nogle gode tykke papirduge, der sagtens kan tage sig ud for at ligne stof.

Farverne på duge og servietter skal selvfølgelig matche indenfor dit farvetema.

 

Servicen til festen

Du har brug for et sæt bestik til hver person ret logisk.

Derudover skal du også bruge en tallerken til hver ret, hvilket vil sige den mindre tallerken til forret, hovedrettens tallerken og en dessert tallerken.

Med hensyn til glas, så har du brug for et glas til velkomstdrinken, hvidvinsglas, rødvinsglas, vandglas og hvis der skal være portvin eller andet, så skal du også bruge de små glas.

Desuden skal du bruge diverse serveringsskåle og fade, som passer til antal mad, gæster m.m.

Disse ting kan lejes, men hvis du vil tænke lidt langsigtet og ikke har noget imod, at servicen ikke er designer mærker, så kunne du med fordel købe ind til det hele i f.eks. Ikea. Fordelen er, at du har service til en stor fest i fremtiden også, hvis du skal afholde flere fester. Ulempen er, at du skal investerer nogle tusinde på ideen, som dog på den lange bane, kan tjene sig selv ind i forhold til leje, hvis du nu ikke er så heldig stillet, at du kan låne dig frem, eller rent faktisk har service til en fest.

Med hensyn til at dække op med servicen, så husk på, at gaflerne altid lægges til venstre og knivene hører til på højre side. Knivens æg peger altid ind mod tallerkenen ligesom gaflens spidser altid vender væk fra bordet.

Hvis du har forret, hvor ske skal bruges, så placeres denne yderst til højre for tallerken, hvorimod skeen til desserten placeres foran tallerken.

Borddækning i forhold til glas, så stilles glassene som de skal bruges, hvor vandglasset placeres længst til højre.

 

Bordpynt med mere til opdækningen

Bordpynt kan laves på en milliard forskellige måder og det er vel kun fantasien der sætter grænse. Du kan her finde en god inspiration til forskellige muligheder, som viser et ret smukt udsnit af forskellige stile indenfor pynt til bordet.

Der skal selvfølgelig være bordkort til konfirmation, som jo er en god tradition og de gør det også nemmere at skabe den perfekte fest.

Lys og buketter til bordet skal du huske på, at de ikke skal være så høje, at man ikke kan se hinanden over bordet, for hvis man har siddet til fest med alt for høje ting imellem person overfor, så ved man hvor irriterende sådan en ting kan være.

Se denne video med en lækker inspiration til borddækningen fra Det gamle apotek i Tønder, så du kan blive inspireret til hvad pynt og farvevalg til festen.

0/5 (0 Reviews)