Konfirmationen er en stor dag for både drenge og piger. Hos pigerne er det særligt den betydningsfulde og traditionsbundne påklædning i hvid kjole, som gør dagen speciel. Der er stor forskel på piger i 13-14års alderen, og de har forskellige præferencer for look, designs og snit. Der findes kjoler til enhver ung pige, der kan komplimentere hendes personlighed og hendes stil.

Den mindeværdige konfirmationsdag huskes af mange piger og kvinder for kjolen, som bæres både i kirken og til den efterfølgende fest med venner og familie.

Herunder kan du læse om alt det, du har brug for at vide, når den perfekte konfirmand kjole skal købes. Du finder inspiration og gode råd til at vælge det snit og det look, som matcher konfirmanden, og du får viden om, hvor du kan købe de betydningsfulde kjoler.

Historien om konfirmationskjoler

Konfirmationskjoler har været brugt siden starten af 1800-tallet, hvor piger bar sorte kjoler. Den første, hvide kjole blev båret til en konfirmation i Århus i 1847, og dette vakte det stor opsigt både lokalt og nationalt.

Datidens kjolestil i midten af 1800-tallet var præget af romantisk rokokostil, hvor mange kjoler var runde i designs og havde en karakteristisk, rund og bred krave, som faldt ned over pigens skuldre (den såkaldte ”Berta”-krave”). Kjolen var lang og var gerne prydet med håndbroderede mønstre eller påsatte perler.

I 1920’erne var moden en drenget stil, og derfor blev kjoler designet uden pasformer. Mange piger på denne tid bar tætsiddende undertøj, som strammede de begyndende bryster ind.

Omkring 2. verdenskrig blev konfirmationsmoden påvirket af de samfundsmæssige vilkår. Der var mangel på stof, og derfor gik kjolerne igen fra søster til søster, eller der blev omsyet brudekjoler til formålet.

I 1970’ene var det naturlige look eftertragtet, og pigerne begyndte at differentiere deres påklædning. Fokusset var ikke på at følge en bestemt trend, men derimod på at respektere miljøet. Kjolerne skulle kunne bruges efter konfirmationen.

I de seneste 50 år har moden omkring konfirmationskjolen været præget af eksperimenterende designs med underkjoler uden på kjolen (1990’erne), overdådige og pompøse designs (2000’erne) og seneste genbrug og fokus på afslappet look (2010’erne).

“Kjolerne har udviklet sig gennem tiden”

Konfirmationskjoler anno 2022

Sådan er moden omkring konfirmationskjoler 2022

Kjoler til konfirmation følger i høj grad de modetrends, som ses på tøj og accessoires til piger i ungdomsårene (13-16år). Stilen er elegant, og mange konfirmant kjoler har blonder, som enten ses på ærmer, i halsudskæringen eller ned langs kjolen.

Du kan finde flotte konfirmationskjoler hos mange forskellige brands i dag.

Hos mange af de populære og eftertragtede brands er der fokus på, at konfirmanden bevarer sin personlighed med den betydningsfulde kjole, som bærer til den store dag. Det kan være snittet, som komplimenterer konfirmandens kropsfigur, eller det kan være en kjole med respekt for pigen, der ønsker et feminint design.

Konfirmationsmoden anno 2022 gør det blandt andet muligt at vælge kjoler med følgende designs:

 • Knælangt snit
 • Høj halsudskæring
 • Blondedesign
 • Med eller uden lange ærmer
 • Hvid eller cremefarvet look

Konfirmationskjoler med blonder og lange ærmer er det mest karakteristiske look for moden anno 2022. Blonder er en gennemgående detalje, som kendetegner kjolerne anno 2022. Det skaber et feminint og stilrent look, som passer til den særlige anledning.

Der kan vælges kjoler med og uden blondebesætning. Der kan vælges enkle konfirmationskjoler, hvor blonderne træder frem som en lille, fin detalje i halsudskæring eller på ærmekanterne. Og så kan der vælges de mere karakterfulde kjoler, hvor hele eller dele af kjolen er pyntet med broderet stof.

Det store, smagfulde udvalg af kjoler til konfirmation gør det muligt for enhver pige uanset stil og personlighed at finde den perfekte model.

Det er ikke kun fordi, at kjolen bliver foreviget på takkekort, at den skal passe til den unge pige og hendes personlighed. Kjolen skal være behagelig for pigen at have på, og her gælder det om at vælge model, der matcher stil og præferencer.

“Feminint og stilrent look”

Kjolemærker

Hvilke mærker skal jeg kigge efter på konfirmationskjoler?

Den store fordel ved at købe konfirmationstøj i dag er, at du kan handle på nettet, hvor du finder et stort udvalg af forskellige mærker og samtidig får det bredeste udvalg af forskellige modeller.

Der er brands, som designer og producerer konfirmationskjoler år efter år:

 • LILLY
 • Madeline
 • White Sunday
 • Real Silk
 • CLARÒN
 • Party Line
 • LUXUX
 • Lucca

Alle mærker designer kjoler i forskellige stilarter, størrelser og pasformer. På nettet finder du det største udvalg af forskellige internationale og nationale mærker.

Hvordan finder jeg den rette konfirmationskjole? Som første step i processen med at finde den rette kjole, er det en god idé at starte med at få et indtryk af de forskellige modeller, som findes hos de mange mærker.

Des flere kjoler konfirmanden har at sammenligne imellem, des større er chance for, at hun finder den kjole, som matcher budgettet og hendes drømme.

Hvilken konfirmationskjole skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du vælge den kjole, som du vil føle dig tilpas i. Det vigtigste er ikke, om kjolen matcher moden, eller om den minder om andre kjoler. Det vigtigste er, at du føler, den passer til dig. Den skal passe til dig både designmæssigt (i forhold til snit og pasform), og den skal matche dig stilmæssigt (detaljer og look).  

Sørg for at tage en forælder med, når du skal vælge kjole. Det gælder uanset, om det er på nettet eller i butikker. Der vil være brug for hjælp og assistance, når der vælges kjoler til konfirmationen. Det er en betydningsfuld kjole, og derfor skal den passe perfekt til dig. Når du kigger på kjoler sammen med en voksen, som kender dig godt, er vedkommende i stand til at vurdere kjolen i forhold til din pasform og din personlighed.

Det er en god idé at tænkte på, hvilket look og hvilken stil du ønsker til konfirmationen, når du vælger kjole.

Din kjole skal passe til den håropsætning, som du ønsker at bære på den store dag.

Typer af kjoler

Hvilke typer kjoler til konfirmation findes der?

Det smagfulde og brede udvalg af konfirmationskjoler 2022 gør det muligt for enhver ung pige at finde den kjole, som hun vil huske i resten af sit liv.

Kjolerne findes i forskellige designs, og den største forskel imellem dem er deres snit. Piger i konfirmationsalderen har forskellige pasformer, og der kan være stor forskel på deres fysiske udvikling.

Mens nogle piger allerede har fået bryster, har andre begyndende bredere hofter. Uanset hvor de er i udviklingen, findes der smukke og flotte konfirmationskjoler til enhver pige.

De klassiske, kvindelige figurer og kropsformer er:

 • Timeglas
 • T-formet
 • Lige formet
 • Pæreformet
 • Æbleformet

Det kan være betydningsfuldt at have disse former i mente, når den perfekte kjole skal findes.

Har den kommende konfirmand begyndende, kvindelige former, kan det være elegant med en lige-formet kjole, som naturligt fremhæver hendes figur. Til pigen som primært har en timeglas-figur, kan det være ønsket at finde en kjole med detaljer omkring mave og hofter.

Æble- og pæreform er iblandt de mest dominerende, kvindelige former. Det kan være ønsket at fremhæve de smukke og naturlige former, eller det kan være pigens ønske at finde en kjole med et klassisk og afdæmpet look uden blonder eller detaljer, som kan fremhæve forskellige dele af hendes figur.

Det er pigens ønsker om snit og udseende, som skal være pejlemærket, når den rette kjole skal vælges. Det vigtigste er, at hun føler sig psykisk tilpas med sin kjole, så hun kan stråle i den hele dagen fra kirke til fest.

Feminin og romantisk stil eller klassisk og tidløs?

Det er ikke kun kjolen, der skal fokuseres på, når det perfekte outfit til konfirmationsdagen skal findes. Det er hele looket omkring konfirmanden, som der skal tænkes på, når kjolen vælges. Mens nogle piger er til den feminine stil med blonder, foretrækker andre et mere tidløs look uden for mange designmæssige detaljer.

Kjolen skal matche pigen og hendes personlighed. I denne forbindelse er det værd at gøre sig tanker om, hvilken type af naturlig make-up til konfirmation der ønskes.

Pigens naturlige look skal bevares, og det samme skal hendes personlighed, når kjolen vælges. Til de piger som vælger konfirmationskjoler med blonder og lange ærmer, vil en afdæmpet make-up være flot. Blonderne på kjole og de elegante, lange ærmer vil tiltrække opmærksomhed i sig selv, og dette skal make-uppen komplimentere.

Lys øjenskygge, lipgloss og rosa nuance til at fremhæve kindbenene er alle effekter, som vil fungere med kjoler i både den feminine og den tidløse stil.

3 gode råd til valg af kjole

Sådan finder du kjolen, du føler dig tilpas i

Når den perfekte kjole til konfirmationen skal findes, skal du både være opmærksom på design og på størrelse. Du kan gøre brug af denne guide, når du vil sikre dig at vælge den rette kjole, som du kommer til at føle dig både fysisk og mentalt tilpas i.

 1. Start med tage mål

Den fysiske komfort er afgørende for, at konfirmanden får en behagelig dag i sin kjole. Den store fordel ved at vælge kjole på nettet er, at de forskellige modeller er angivet med nøjagtige mål for både brystvidde, talje omkreds og størrelse.

Brug et centimetermål til at måle følgende:

 • Hofteomkreds
 • Talje
 • Bryst

Når du kender de forskellige centimetermål, kan du bruge en størrelsesvejledning hos de forskellige mærker og få oplyst den præcise kjolestørrelse, som konfirmanden passer til. Alle konfirmationskjoler fra de store mærker på markedet findes fra størrelse 34-42.

 1. Valg af kjole (design og pasform)

Vær opmærksom på fysisk udvikling fra købstidspunkt til konfirmationsdagen og tag højde for dette, når der vælges design og pasform på kjolen. Nogle piger er kommet i puberteten, når der skal købes konfirmationstøj, og andre er ikke.

Dette er vigtigt at have i mente i forhold til design, pasform og størrelse. Når du skal føle dig tilpas i din kjole, skal den være behagelig for dig at have på, og den skal komplimentere din naturlighed.

 1. Lad din personlighed komme til udtryk

Kjolen skal passe dig fysisk og være komfortabel for dig at have på. Men den skal også være psykisk behagelig for dig. Du skal følge dig tilpas i din flotte konfirmationskjole, så du kan stråle fra morgen til aften på din store dag.

Det kan være fristende at vælge kjole tidligt, og mange piger har allerede deres drømmekjole i tankerne. Selvom det kan være tillokkende at vælge kjole tidligt i forløbet op imod en konfirmation, kan det svare sig at vente med at købe.

Des flere konfirmationskjoler du har at vælge imellem, des større er chance for, at du finder din perfekte model.

 

“Find en kjole du føler dig tilpas i”

Gode råd til køb af kjole

Dette skal du være opmærksom på inden køb af konfirmationskjole

Der er gode råd, du med fordel kan gøre brug af, når du vil sikre dig at finde den helt rette konfirmationskjole. Det er råd, som både kommende konfirmander og deres forældre kan være opmærksomme på.

 

 

 • Vær opmærksom på størrelsen og konfirmandens fysiske udvikling

 • Skal kjolen matche tilbehør, som allerede er købt?

 • Skal kjolen kunne bruges efter konfirmationen?

 • Det største udvalg findes fra oktober og frem til konfirmationstiden

Hos pigerne er det særligt tidspunktet for køb af kjole, som er vigtig. Det er forbundet med ærgrelse, hvis der købes drømmekjole i god tid, og det viser sig, at den er blevet for lille, eller at den stramme om hofter eller bryst, når konfirmationsdagen nærmer sig.

Nogle piger er til sneakers, nogle er til ballerinaer, og andre er til sko med små hæle. Er der allerede købt tilbehør, er det vigtigt, at der vælges kjole, som matcher dette. Det kan både være jakke og sko.

Hører du til den gruppe af piger, som ønsker at få maksimal glæde af din kjole til konfirmationen, skal du vælge en model, som du kan bruge efterfølgende. I denne situation kan det være ønsket at finde en model i afdæmpet og klassisk stil, som kan bruges til en cowboyjakke i sommerperioden.

Vær opmærksom på at det største udvalg af årets konfirmationskjoler bliver lanceret fra oktober og frem.

Hvordan finder jeg den rette størrelse?

Selvom du har kendskab til dine centimetermål for både hofter, talje og bryst, skal du være opmærksom på, at de forskellige mærker kan have forskellige størrelser. Hvad der svarer til størrelse 36 hos ét mærke, kan have andre mål på en kjole i samme størrelse hos et andet mærke.

Når du skal finde den rette størrelse, skal du altid tage udvalgspunkt i størrelsesvejledningen hos det mærke, som din favoritkjole har.

Her får du oplyst størrelserne i forhold til mål for både hofter, talje og bryst.

Hvordan finder jeg billige konfirmationskjoler?

Der findes mange muligheder, når ønsket er at finde billige konfirmationskjoler. I butikker og på nettet kan du finde konfirmationskjoler på udsalg i sæsonen omkring maj-juni. Når årets konfirmationer er overstået, tilbyder mange forhandlere nedsatte konfirmationskjoler på de modeller, som de ikke har kunnet sælge til det pågældende års konfirmander.

Når der spares penge på kjolen, kan der være ekstra økonomi til tøj til blå mandag.

Du kan finde billige konfirmationskjoler på følgende måder:

Lagersalg af konfirmationskjoler

1-2 gange om året vælger brands og butikker at lave et lagersalg. Her findes der et stort udvalg af kjoler i mange stilarter og designs. Det er blanding af forrige års modeller samt kollektionsprøver, som findes til lagersalg af konfirmationskjoler.

Konfirmations outlet

Konfirmations outlet er en begivenhed, som typisk finder sted i det sene forår, hvor årets konfirmationer er blevet afholdt. Outlet findes hos fysiske butikker og på nettet, hvor der kan findes modeller fra forrige år hos de største mærker på markedet.

Nedsatte konfirmationskjoler på udsalg

Hele året rundt kan der shoppes nedsatte konfirmationskjoler på udsalg. Det største udvalg findes på nettet hos forhandlere, som tilbyder modeller til nedsat pris. De fleste store mærker har et sortiment af nedsatte modeller, hvor du kan spare op til 50-70% af den oprindelige salgspris.

Til dig der er interesseret i brugte konfirmationskjoler

Konfirmationsmoden anno 2022 lægger blandt andet fokus på det individuelle og det personlige look. Hvor moden i forrige årti var præget af overdådige kjoler, er der større frihed i valg af modeller i dag.

Dette er til fordel for dig, som går efter unikke og personlige designs. Du kan finde brugte konfirmationskjoler på nettet eller i genbrugsbutikker, hvor du ikke blot kan spare mange penge, men også få anledning til at finde en model, som med sikkerhed vil skille sig ud fra de andre piger i kirken.

Genbrug er blevet en modetrend, som nutidens unge tager sig, hvad angår tøj til hverdagsbrug og outfit til festlige lejligheder.

Gode råd til forældrene

Gode råd til forældrene

For mange forældre er konfirmation en begivenhed og en fest, som planlægges op til et år i forvejen. Dette er både af praktiske og økonomiske hensyn, da konfirmationsfesten hos mange familier holdes på en restaurant eller derhjemme, hvor der er behov for at bestille catering og menu i god tid.

En konfirmationsfest kan derudover være en dyr begivenhed, da der skal købe tøj til selve dagen og blå mandag, og da der skal bestilles mad til alle gæsterne.

Det kan virke voldsomt at planlægge så mange forskellige ting i god tid for én enkelt dag. Som forældre kan du være med til at strække glæden og spændingen ud omkring konfirmationen, så din søn eller datter får endnu flere glæder, og så der skabes endnu flere minder.

Du kan gøre brug af følgende råd og skabe ekstra glæde og fornøjelse hos din kommende konfirmand og dig selv:

 • Gør køb af konfirmationstøj til en særlig begivenhed

Sørg for at snakke med din konfirmand om tøjkøbet. Gå på opdagelse samme enten på nettet eller i butikker. Dette skaber både glæde og kvalitetstid, og det er minder, som din søn eller datter vil huske tilbage på med glæde i mange år frem.

 • Lad køb af konfirmationstøj indgå i din tale eller sang

Når du og din kommende konfirmand er i proces med at finde det helt rette tøj til den store dag, kan du bruge de mange små og kærlige oplevelser undervejs som indhold til konfirmationstalen til ham eller hende.

Det kan fortælle noget særligt om konfirmanden, og det vil være med til at gøre dagen og tøjkøbet mindeværdigt.

 • Prøv kjoler i butikker

Det kan være en betydningsfuld afklaring for konfirmanden at prøve forskellige kjoler i fysiske butikker. Dette kan gøres som første step i processen med at finde den perfekte kjole, og det kan give den kommende konfirmand en idé om, hvilken stil eller hvilken pasform, der er den rette.

Mange af de fysiske butikker der sælger konfirmationskjoler, kan også findes som webshops. Sammen med din datter kan I finde forskellige modeller på nettet, som kunne være egnede.

Der findes butikker med konfirmationskjoler i alle dele af Danmark.

Hvor kan man købe konfirmationskjoler?

Hvor kan man købe konfirmationskjoler?

Det er muligt at gå på opdagelse i udvalgene hos fysiske butikker i alle store byer i Danmark, når kjolen skal købes. Det kan være en fordel at besøge en butik, når den kommende konfirmand skal prøve forskellige modeller.

Butikkerne sælger også tilbehør i form af hårpynt og konfirmationssko, og besøget kan give inspiration til det komplette outfit.

Der findes forskellige butikker i landets største byer, og det kan være en hjælp for både konfirmanden og forældrene, når der prøves forskellige modeller. Dette kan være med til at skabe afklaring omkring, hvilken pasform der er den rigtige, eller hvilken stil som tager sig flottest ud.

Århus

”Jyllands hovedstad” byder på kjoler i mange stilarter og designs, og butikkerne ligger geografisk godt placeret, da de fordelt omkring Århus Centrum. Dette gør det muligt for alle uanset bopæl at kunne besøge en butik med kjoler.

De største butikker med kjoler til konfirmander i Århus er:

 • LILLY Brudekjoler
 • Sandberg Designs
 • Bride House

Roskilde

Selvom der findes flere butikker, som har et mindre udvalg af kjoler til konfirmander, er det en fordel at vælge de forhandlere, som kan tilbyde det største og bredeste udvalg. Udover sortimentet får du også den bedste ekspertise, når du vælger butikker, som specialiserer sig i kjoler til bryllupper og konfirmationer.

De største butikker med kjoler til konfirmander i Roskilde er:

 • Bryllupskjolen
 • LeLook
 • Nada’s Roskilde

Esbjerg

For jer med bopæl i Syd- og Sønderjylland er Esbjerg en oplagt by at besøge, når der skal prøves kjoler til en kommende konfirmation. Esbjerg har både afdelinger af de velkendte og store butikskæder, ligesom de har unikke specialbutikker, hvor der kan prøves kjoler til pigen, som går efter et personligt look.

De største butikker med kjoler til konfirmander i Esbjerg er:

 • NIELSENs
 • Brud og Fest L.S.

Victoris N Friends

Ålborg

I Nordjylland kan Ålborg besøges, når den ugee pige skal prøve forskellige konfirmationskjoler. Der er mulighed for at gå på opdagelse på strøget og i Ålborg Storcenter, hvor nogle af de største kædebutikker med kjoler til de betydningsfulde fester er repræsenteret.

De største butikker med kjoler til konfirmander i Ålborg er:

 • NIELSENs
 • Skrædderi Bonnie Design
 • LILLY Brudekjoler

Vejle

Vejle er en charmerende by, der er nem at komme til fra alle dele af Jylland. Den ligger optimalt placeret ved motorvejen, og den byder på både modebutikker og specialbutikker, når det kommer til at købe tøj til kommende konfirmander.

De største butikker med kjoler til konfirmander i Vejle er:

 • Panayotis Brudekjoler
 • LILLY Brudekjoler
 • Angeline Design Studio og Skrædderi

Odense

I hjertet af Fyn ligger Odense, som er en hyggelig og gammel by, der emmer af charme hele året rundt. De bedste butikker med konfirmationskjoler er spredt i forskellige dele af Odense, og der er mulighed for at gå langs det hyggelige strøg fra den ene butik til den næste, når der skal prøves kjoler i forskellige stilarter.

De største butikker med kjoler til konfirmander i Odense er:

 • Milan Bride
 • LILLY Brudekjoler
 • Galla Odense

København

Som Danmarks hovedstad findes det største og bredeste udvalg af butikker med kjoler til livets store begivenheder i København. Der er mulighed for, at enhver ung pige kan gå på opdagelse iblandt konfirmationskjoler, som varierer i stil, designs og pasformer.

De største butikker med kjoler til konfirmander i København er:

 • Sandberg Konfirmationskjoler
 • CLARÒN
 • LILLY Brudekjoler

Særligt om LILLY konfirmationskjoler

Som det ses hos de forskellige byer med konfirmationskjoler, er LILLY bredt repræsenteret.  LILLY er ét af de største mærker på det danske marked, der specialiserer sig i kjoler og tilbehør til både bryllupper og konfirmationer.

LILLY har et stort udvalg af konfirmationskjoler 2022 og findes som butik i landets største byer, hvor piger kan prøve de moderne kvalitetskjoler. Derudover har LILLY en webshop, hvor brandet tilbyder et stort og varieret udvalg af konfirmationskjoler med blonder eller i enkel og klassisk stil.

Vil du spare penge på dit køb, kan du finde konfirmationskjole på udvalg hos LILLY, der har også tilbyder et bredt udvalg af forrige års modeller.

5/5 (1 Review)