Den store dag står for døren for de mange konfirmander, der venter på at træde ind i de voksenes rækker med et ja til præsten efterfulgt af en fest for venner og familie. Til festen er det selvfølgelig en tradition at medbringe en gave til den konfirmerede for at ønske dem tillykke med indtrædelsen i de nye rækker. Men hvad skal hun have?

Her er nogle bud på store, praktiske og brugbare gaver der koster en del mere end f.eks. bøger som gaveideer til piger. Disse store gaveideer her, kan bringe et stort og bredt smil frem på konfirmandens læber.

Gaven som holder i mange år

Vil du gerne give en gave, som du ved bliver et hit langt ude i fremtiden hos den kommende konfirmand? Praktiske og funktionelle gaver er for det meste mere almindeligt som studentergave eller 18-års fødselsdagsgave, men hvorfor ikke også som gave til konfirmationer?

Udsigterne til egen bolig er ikke store, når man som 13-14 årig bliver konfirmeret. Dog kan det være en god alder at starte med at samle interiør, møbler og andet godt ind til sit kommende hjem. Som for eksempel de populære stel fra Royal Copenhagen der har en høj prisklasse, er det en god idé at starte sin indsamling fra en tidligere alder, så hele stellet er fuldendt inden de 60 år.

Det kan være, at konfirmanden endnu ikke har udsigter til sine præferencer inden for boligindretning, men tidløse og lækre møbler eller interiør her vil med garanti falde i god jord – også år frem i tiden. Og hvem vil ikke gerne eje fine møbler, når de som 18-årig med egen lejlighed, står med en SU eller elevløn og skal bruge alle pengene på mad og forsikringer frem for møbler.

Fra barnedrøm til voksendrøm

Mange piger har som små haft en drøm om at blive prinsesse, sanger eller at få en hest. At få en hest er ikke en urealistisk drøm, og måske er det stadig en af konfirmandens ønsker? På trods af realismen ved at ønske sig en hest er det ofte forbundet med høje omkostninger, da en hest ligger i den høje ende af prislejet.
Men med lidt tænke ud af boksen behøver det slet ikke at være så dyrt. Har du overvejet, at melde hende til på en rideskole, hvor du slipper med en mindre månedlig udgift, men til gengæld får en glad og fornøjet konfirmand, der laver det hun holder af? Det er langt billigere end udgifterne til selv at holde hest eller have en hest opstaldet i nærheden. Passende kan du give hende rideudstyr – som her – som en fysisk konfirmationsgave til hende, så hun har noget udstyr inden første time til hest.

Gaven alle teenagespiger kan bruge

Hvis du er i tvivl om, hvilken gave der vil falde i god jord hos konfirmanden, og pengene ikke rækker til hverken en hest eller nye møbler, kan du holde dig til de sikre rammer – tøj. Langt de fleste piger elsker tøj og gerne i massevis. Hvis du kender hendes stil er det en klar fordel, da du nemt kan navigere rundt i det store udvalg af brands til teenagepiger. Hvis ikke det er tilfældet, at du er helt familiær med konfirmandens smag, kan du klikke dig rundt blandt en masse modetøj til kvinder, hvor dine chancer for at misse et nyt hit i garderoben er minimal.

Som en lille bonusgave er det almindeligt at give blomster. Nogle giver en rød rose eller en hel buket blomster, men uanset blomstervalg vil det pynte fint på det store gavebord ved konfirmationens afholdelse.