Er du blevet inviteret til en konfirmation inden for den nærmeste fremtid, og er du i tvivl om, hvad du skal give i gave til den kommende konfirmand, håber vi, at disse råd kan hjælpe dig lidt på vej.

Der er jo ingen regler for gaver til en konfirmation, så du er jo fri til at give det, du har lyst til. Men hvis du alligevel savner inspiration, kan du finde det her.

De klassiske gaver

Der er selvfølgelig de klassiske gaver, som du kan vælge at give, hvis du føler, det lige passer til dig. Det kan eks. være aben fra Kay Bojesen, eller du kan vælge at give konfirmanden et smykke i form af en halskæde eller et armbånd, hvor der er en lille tekst, et kristent symbol eller lignende.

Ligesom mange får dåbsgaver, er der også en lang række mere traditionelle og klassiske gaver, du kan give til en konfirmand. Du bestemmer helt selv, om du vil give noget, der bare er til pynt, eller om det også må være noget, konfirmanden kan bruge.

Kan jeg bare give penge?

Ja, du sagtens bare give penge. Faktisk er der rigtig mange gæster, der vælger at give penge til konfirmationen. Ofte er det også forbundet med, at konfirmanden har det med bare at ønske sig penge. Det er også en af grundene til, at vi som regel ser mange konfirmander, der får mange tusinde kroner samlet i gaver på sådan en dag. Det er fordi, at det nok er noget nær den eneste form for gave, de får.

Hvis der er noget særligt, en konfirmand ønsker sig, kan du jo vælge at gå efter det. Men ellers er du også rimeligt home-safe ved at give penge i gave.

Hvor meget skal jeg give for?

Hvor dyr en gave du skal give, eller hvor mange penge du skal give til konfirmanden, er ikke til at sige helt præcist. Du skal selvfølgelig ikke give hele din opsparing væk, selvom konfirmanden nok ikke vil have noget imod det. Du skal kun give det, du føler rimeligt for dig.

Langt de fleste giver nok et sted mellem et par hundrede kroner og op til 1000 kroner. Så plejer forældre og bedsteforældre at give lidt mere, alt afhængig hvor meget de har at  gøre godt med. Gå altid efter ikke at give mere end forældrene.

Er gavekort en god gave til konfirmation?

Det kan også være, du har overvejet at give et gavekort til konfirmanden. Det kan naturligvis også være en god løsning, især hvis konfirmanden har ønsket sig et gavekort til en specifik butik. Men ellers er det nok stadig bedst bare at give kontanter, så konfirmanden selv kan bestemme, hvad han eller hun vil bruge pengene på.

Du skal i hvert fald være sikker på, at konfirmanden kan bruge gavekortet til noget. Det vil jo være ærgerligt at modtage et gavekort til en butik, som slet ikke appellerer til konfirmanden. Så vil du give gavekort, skal du være sikker på at ramme rigtigt.

Hvad skal jeg give i konfirmationsgave?

Hvad skal jeg give i konfirmationsgave?

0/5 (0 Reviews)