Når tiden til barnets konfirmation oprinder, så skal man til at tage stilling til, om konfirmationen skal holdes hjemme eller ude og finde ud af en masse gode ideer til konfirmationen.

Det er som regel økonomien der sætter dagsordenen for, hvad man bestemmer, men der er dog fordele og ulemper ved om man afholder konfirmationen i forsamlingshus, fælleshus eller restaurant, hvor ulempen er den dyrere økonomiske løsning, men fordelen er helt klart, at der er mere plads og en restaurant løsning er den dejlige oprydningsfri løsning.

Hold konfirmation hjemme har den ulempe, at det kræver mere arbejde. Fordelen ved at afholde det i hjemmet opvejer det dog, for ofte er en konfirmation derhjemme meget hyggeligere og afslappet i forhold til f.eks. en restaurant, der ofte i konfirmationstiden er overbooket og andre irriterende problemer.

 

Konfirmationsfesten derhjemme eller ude starter med indbydelsen

Det er ligegyldigt om du arrangerer festen derhjemme eller ude i byen, så starter du altid med, at skulle bruge indbydelser til gæsterne. Disse kan du få lavet selvfølgelig, men du kan også få lavet indbydelsen selv ved at bruge en online skabelon.

Indbydelsen er dog det mindste arbejde ved det at arrangerer en konfirmationsfest, især når du vil lave den derhjemme.

 

check liste er godt når man vil arrangerer fest hjemme

 

Disse ting skal der til for at afholde konfirmationen derhjemme

Som sagt kræver det lidt arbejde og logistik, når man vil afholde konfirmationen derhjemme. Du skal overordnet bruge disse ting…

Alle disse ting er nogle som du skal tage hånd om, og det kan se ud til at være en stor opgave, men det er dog ret nemt, når man følger en huskeliste til konfirmationen.

 

husk service og møbler for at afholde en konfirmations fest hjemme

Hvordan du arrangerer festen derhjemme nemmest muligt

Første ting er selvfølgelig at finde ud af hvor meget plads man har derhjemme i forhold til antal gæster. Måske en af jer arbejder som privat dagplejer eller andet hjemme erhverv, så har i måske mulighed for at rydde rummet for en periode. Når du kender pladsen, så kan du også bedre overskue, hvor mange mennesker der kan være.

Borde & stole

Pladsen og antal mennesker giver et overblik over hvor mange borde og stole du skal bruge, og ikke mindst, hvordan du bedst kan arrangerer, så der er plads til alle.

Skriv ned hvor mange mennesker der skal inviteres, og hvor mange borde og stole dette kræver. Det logiske er at skrive ned hvor meget service i glas, bestik og tallerkener det også kræver.

Service

Hvis du har bordene og service selv, så er der jo ingen problem, men hvis du ikke har, så skal du enten ud og låne eller leje.

Borde og stole kan lejes, men det kræver lidt brug af Google for at finde det billigste sted, men det kan dog lade sig gøre.

Hvis du mangler service, så skal du overveje om leje eller køb i Ikea er billigst, for et samlet sæt af 2 slags tallerkener, rød, hvid og øl glas, bestik, kaffekopper og andet til ca. 25 personer kan købes for omkring 2000 kr. og så kan det bruges i fremtiden også.

Mad

Maden er næsten punkt du skal have styr på, og her er det enten at lave det selv, hvilket kræver en nøje plan, der skrives ned for hvad, hvilket og hvor meget du har brug for, så du ikke står og mangler på konfirmationsdagen.

Alternativet er at bestille mad udefra, og hvis man igen bruger tid på at google leverandører af madudbringning og især anmeldelser af disse, så kan man være i stand til både at finde den gode pris og også gode mad, men det med at tjekke anmeldelser er en nødvendig ting, for mange leverer ikke en særlig god vare.

Læs denne artikel fra Jyllandsposten om gourmet menu til discountpris som inspiration til at finde maden.

Borddækning & pynt

Der skal udarbejdes bordkort og bordpynt, hvilket man kan finde noget lækkert materiale til at udarbejde online, og det er værd at bruge tiden på det, for det gør bare festen endnu festligere, og det er faktisk ikke så tidskrævende. Hvis du vælger at lave indbydelserne selv, så kan du købe materialer til borddækning samme sted, så du holder dig i samme farver.

Der skal også bruges duge til bordene, hvilket man som regel kan leje samme sted som man lejer borde, men alternativet er, at spørge familie og venner, for der altid en eller to, som har arrangeret en stor fest før og har en masse store ens duge liggende.

Drikkevarer

Der skal selvfølgelig også være drikkevarer og her skal man selvfølgelig også have en velkomstdrink. Det med velkomstdrinken kan man tage ret rolig, for hvor mange drikker rent faktisk denne? Det er bare en fast tradition som skal være med, så en let drikkelig rosevin eller andet fra supermarkedet er mere end rigelig.

Vin, øl og vand giver lidt sig selv, men hvis i har rigtig mange gæster og geografien er tæt på det tyske, så findes der jo altid en tur over grænsen for at spare en del penge, men ellers kan man også finde rigtige stort udvalg online.

Sange, sangskjuler og tale

Hvis du ikke kan finde ud af at lave tale og sange, så er dette noget, som man kan købe sig fra, men du kan også finde inspirationen til at udarbejde sange eller taler her på siden, f.eks. ved at følge vores konfirmationstale skabelon lige her.

Dette er den korte version til hvordan du arrangerer konfirmationsfesten derhjemme, og især hvordan du organiserer, så du ikke mangler noget og gør det til en overkommelig opgave at få arrangeret festen.

(C) Konfirmationsnyt.dk 2020

 

4.7/5 (33 Reviews)