Hvis i står og mangler inspiration til ting for at holde den sjove blå mandag, hvilket jo i bund og grund er hvad blå mandag går ud på, så kan du her finde nogle gode tips til at holde den fede blå mandag for dig og holdet.

Det at afholde blå mandag som konfirmand eller måske nærmere forældre, er selvfølgelig at tilgodese alle men især som forældre, at tilgodese at de unge har det sjovt ud fra deres ønsker.

De unge konfirmander har nemlig med blå mandag, en fridag hvor lommerne nok er spækket med lidt flere penge end normalt, og de er sammen med deres venner. Det betyder, at det skal være sjovt på deres vilkår.

 

Hvad man kan lave for at det bliver en fed blå mandag

sørg for at lave sjove ting på blå mandag som alle kan være med tilDer er forskelligheder her i Danmark hvordan blå mandag afholdes, da forskellige steder som Tivoli i København ikke rigtig ligger andre steder i landet. Helt ligesom Tivoli Friheden i Århus er en stor ting for jyder rundt omkring i det østjyske, og andre geografiske afstande her i landet i forhold til de forskellige sjove forlystelser.

Derfor har vi her valgt nogle ideer der kan passe det brede flertal, og samtidig holder sig indenfor, hvad de unge ofte ønsker sådan en dag skal rumme.

  • Start med en morgenmad sammen som konfirmationshold. Det er hyggeligt at starte sammen på en afslappet måde, hvilket en gang lækker morgenmad ved en frivillig forældre jo helt sikkert kan hjælpe med.
  • Besøg en nærliggende forlystelse. Efter den hyggelige opstart med morgenmad sammen, så kan i begive jer til en nærliggende forlystelse. Friheden Århus, Tivoli i København, Djurs Sommerland, Lalandia eller en af de mange andre steder, hvor det også traditionelt er stedet for de lokale konfirmander at afholde blå mandag.
  • Shopping. De fleste unge mennesker er jo vilde med at føle sig voksne og være fri til shopping, og netop derfor skal der også indlægges denne sjove ting, som det jo er for de unge. Som forældre skal man nok gøre opmærksom på at shopping kan være dyrt, og derfor er økonomisk fornuft især sådan en dag, en okay egenskab at huske på. Helt ligesom det er vigtigt at gøre brug af de gode råd på blå mandag som konfirmand, da der findes mennesker som gerne vil franarre de unge mennesker deres penge.
  • Fysisk sjov / Biograf. Man kan afslutte eftermiddagen med at arrangerer en fælles gokart tur eller lignede, der både kan være lidt vildt eller måske også kræver lidt fysisk anstrengelse. Alternativt kan man også gå i den modsatte retning, og vælge en fælles biograftur.
  • Fælles spisning. Om aftenen kan i slutte af med at spise aftensmad sammen ved en eller ude i byen. Dette kan afsluttes med at holde fest sammen, hvilket jo både kan være et lejet lokale eller ved en privat forældre.