Hvis du skal skrive en sang til konfirmationen, så ved du også, at det kræver lidt arbejde i form af hjernevridning og tid. De folk der skriver konfirmationssange, har en skabelon og kan spytte sange ud på stribe, men vi andre der ikke gør det ret ofte, bliver nødt til at bruge en del flere kræfter på det.

Derfor præsenterer vi her 8 gode råd til at skrive konfirmationssangen, som du bruge som ledetråd under udarbejdelse af sangen.

 

brug den rigtige melodi til at skrive konfirmationssangen

 

De gode råd til konfirmationssangen når du skal skrive den

  1. Altid brug en melodi der både er enkel og nem at synge, og frem for alt, en melodi som vi alle sammen kender. Her duer det nyeste fra Christoffer, Allan Olsen, Ac/Dc eller andet ikke, for vi hører alle sammen forskelligt musik, men de gængse melodier kender vi alle.
  2. En melodi der har en god rytme indeholder altid et vers, som bliver efterfulgt af et omkvæd og det er sikkert også grunden til, at alle kender de samme melodier. Så gør det nemt for dig selv, og også dem der skal synge sangen.
  3. Hvis du ikke kender noget til populære melodier, så har du heldigvis adgang til den største informationskilde verden har set, nemlig via det, som du fandt denne hjemmeside på – Internettet. Du kan med garanti finde alle melodier på nettet, så udnyt det og lyt dem igennem.
  4. Lav en brainstorm over emner om konfirmanden som sangen skal dreje sig om og brug disse pointers til dine vers og rim.
  5. Altid udtal ordene ud fra de forskellige stavelserne, for det er sådan vi udtaler ordene og det gør noget nemmere, at kunne dette når man skal skrive en sang.
  6. Altid brug det gode rim til sidst i verset, da dette er, hvad man sidst husker og lægger mest vægt på, frem for at smide det i starten af verset.
  7. Altid husk at sangen skal være om og til konfirmanden og ikke dig selv som sangskriver eller person, så få et eller to andre sæt øjne til at se den igennem.
  8. Hvis du har nogle ting, som du bare virkelig gerne vil passe ind, men det ikke passer ind, så spar dig selv besværet og stryg det. Det er helheden der er vigtigt og ikke denne ene detalje.