Hvis du står og skal til fest, og ikke aner hvad beløb du skal give en konfirmationsgave for, så er der hjælp at hente.

TV2 har fået lavet en måling i 2015 på det gennemsnitlige beløb som vi danskere giver gaver for til konfirmanden, og her er beløbet på 365 kr fundet.

Målingen som Megafon stod for, viser et beløb, der faktisk er ganske flot, og som også viser, at vi gerne vil glæde konfirmanden selvom vi måske ikke står konfirmanden alt for nær.

Der er et dog et men, for målingen viser også at der forskelle imellem de forskellige landsdele, hvilket man selvfølgelig kan sige er logisk nok, nu lønninger og andet er forskelligt i vores lille land.

Det største gave beløb skal findes øst for storebælt, hvor Region Hovedstaden er de største beløbsgivere med et beløb per gæst på 370 kr. Efter hovedstaden følger Region Sjælland trop.

Det “mindste” beløb står Region Nordjylland for, hvor konfirmationsgave beløbet som hver gæst giver er, ligger på 323,- kr.

Imellem det største og mindste beløb finder man henholdsvis Region Midtjylland og Syddanmark hvor beløbet er på 335,- kr og 334,- kr.

Hvad årsagen er til disse forskelle, ligger nok højest sandsynlig i de forskelle leve og lønningsforskelle, men også det faktum at jo længere ud man kommer i provinsen, jo flere knap så tætte relationer bliver inviteret med til festen, såsom venner, bekendte og naboer og disse skal nok deltage i adskillige flere konfirmationer, så logisk nok vil gavebeløbet blive det mindre.

Megafon målingen viste også en anden interessant ting, og det var at gæsterne valg af parti kan spille ind på beløbet. Hvis gæsten sværger til de konservative så er beløbet på 433,- kr. pr. gæst, venstre vælgere giver for 383,- kr., LA giver for 374,- kr., DF for 333,- kr., Radikale for 322,- kr., S for 339,- kr., SF for 318,- kr. og endelig Enhedslisten for 337,- kr.

Så hvis du er tvivl om dit gavebeløb, kan du måske eller måske ikke bruge målingen til at bestemme dig.