Er du bange for at holde takketale?

Hvis du står over en snarlig konfirmation, og er skræmt over tanken omkring det at holde en takketale, så er du ikke alene.

De fleste er nervøse over at skulle stå foran andre mennesker og holde en tale, men en takketale er desværre normalt omkring det at sige tak til forældre, søskende, bedsteforældre og gæster.

Det vil måske altid være forbundet med nervøsitet at holde en tale, men du kan dog bruge disse gode tips til at holde talen, så nervøsiteten bliver holdt i skakt og du kan holde en tale.

 

Forberedelse er nødvendigt for at undgå nervøsitet til at holde takketale

Forberedelse er nødvendigt, for hvis du er godt forberedt, så fjerner du den værste nervøsitet.

Først og fremmest så skal du skrive en god tale til konfirmationen, og det gør du selvfølgelig ved at sætte dig ned med blyant og papir, og finde gode stikord til hvad der skal være i talen.

En konfirmationstale skabelon er altid god at bruge, for så har man skelettet til hvordan talen skal se ud.

Du starter ved at finde forskellige emner, hvor indledningen selvfølgelig skal starte med at fortælle hvor meget det har betydet for dig at stå her i dag, og hvor glad man er for ens elskedes arbejde for at gøre det muligt at holde dagen.

 

Vær glad og tænk positivt ved fremførelsen af talen

Når man har forberedt sig godt, og skabt en tale der både er positiv men sandelig også kort, for at holde en tale uden at gå i spåner, kræver såmænd bare at man gør tingene kort og præcist.

For at få nerverne i ro så er holdepunkterne i talen jo essentiel, men også ens sind gør forskellen på om du kan fremføre talen eller ej.

Når man er nervøs, f.eks. for at fremføre en tale foran andre folk, så tænker man som regel over de ting der kan gå galt, i stedet for at fokuserer på at man faktisk ikke kan lave fejl. Et positivt sind kan være svært at skabe, men prøv at forestille dig hvad det værste der kan ske ved at du holder tale, er?

Hvad end du forestiller dig, så vil det aldrig ske. Hvad der derimod vil ske, er at alle der er tilstede, vil syntes du er sej for at stå op og fremføre en tale.

 

Hvis du ikke kan holde tanken ud om at holde tale

Hvis du ikke kan holde tanken ud om at holde en tale, så er der ingen krav om at du skal gøre det. Det kan nemlig være ret grænseoverskridende.

Alternativt kan du vælge at få en anden til at fremføre en tale på dine vegne, eller gøre som mange gør, nemlig vælge at bruge takkesang i stedet for talen.

4.8/5 (30 Reviews)