Når der skal afholdes konfirmation, så skal man selvfølgelig også huske på drikkevarer til konfirmationsfesten, hvilket du med fordel kan huske og organiserer ved at bruge en huskeliste, så man har skrevet alt ned, som der er brug for.

Drikkevarerne skal som udgangspunkt være for alle, hvilket vil sige, at du har brug for drikkelse til alle aldersgrupper.

De små børn, konfirmanden og de større børn, voksne og gamle er alle indenfor de forskellige aldersgrupper, og så er der endnu en detalje, for drikkevarerne skal også passe til konfirmationsmenuen.

Derfor kan du her se en liste af ideer til de drikkevarer, som du kunne vælge til konfirmationen og hvor meget, der kan være brug for målt ud fra en gennemsnits betragtning.

 

De forskellige drikkevarer til konfirmationen

Du skal vælge en del forskellige slags forskellige drikkevarer, hvor det jo hovedsageligt er øl, vand og vin, der gør sig gældende.

 

Velkomstdrinks

Til festen skal man per tradition serverer en velkomstdrink. Hvis du holder konfirmationen ude i byen, så er problemet ikke så stort, men hvis du afholder festen selv, så skal du finde noget, som både er festligt og ikke smager alt for surt, som velkomstdrinks jo ret ofte har for vane at gøre.

Du kan med fordel bruge en af disse nedenstående ting som den gode velkomstdrink:

  • Rosevin
  • Champagne der ikke er for tør eller sur
  • Afkølet velsmagende hvidvin
  • En lille slat vodka blandet med noget frisk tropejuice
  • Til børnene kan du serverer almindelige tropejuice i et vin glas

 

Drikkevarerne til middagen

Som drikkevarer til middagen, så er vin jo obligatorisk. Hvilket vin skal man så vælge?

Som udgangspunkt, så skal man finde noget vin der passer til f.eks. fisk, eller hvis det er rødt kød, så skal man finde vinen der passer til dette.

Til forretten der er baseret på røget fisk eller en fed forret, så gå efter at bruge en lidt halvtør hvidvin, hvorimod generelle fiskeretter er en decideret tør hvidvin.

Til hovedretten afhænger vinen som sagt af, hvad menuen består af. Det røde kød går godt i takt med en kraftig rødvin, hvor svine- eller kalvekød kræver en lettere rødvin.

Til desserten kan muskatvin eller en sød dessertvin være det gode valg, alt afhængig af, hvad desserten selvfølgelig består af.

Et godt råd når man skal vælge vin er, at lette retter kræver de lette vine, hvor de noget tungere og fyldige vine følger godt i trop med de tungere middagsretter.

Udover vine så skal du selvfølgelig huske, at serverer rent postevand til alle under alle 3 retter, ligesom til børnene og folk der ikke drikker alkohol, skal have mulighed for at få en sodavand eller danskvand.

 

Den påkrævet mængde af drikkevarer

Det kan være svært at regne ud hvor mange drikkevarer, man skal købe ind til festen, men her får du et par gode råd, som du kan tage med i beregningen.

Velkomstdrinken kræver et glas til hver gæst. Hvis det er rosevin eller champagne, har du ca. 6 glas i en flaske.

Hvidvinen kræver ca. 3 glas per person, hvor indholdet i hver flaske ca. rækker til 6/7 glas.

Rødvin kræver lidt mere, da der som regel bliver drukket mere, og her skal du nok mindst påregne 5 glas per person. Indholdet i rødvin rækker også til 6/7 glas per flaske.

Dessertvinen kræver kun 1 glas per person og indholdet i en flaske kan række til ca. 10 glas.

Sodavand kan være meget få eller rigtig mange, som er brug for og som udgangspunkt skal du nok regne med mindst 3-4 per person.

(C) Konfirmationsnyt.dk 2020

 

4.7/5 (32 Reviews)