Man mærker det ofte et stykke tid, før den unge skal konfirmeres. Noget begynder at ændre sig, og ens lille barn er ikke længere så lille. Barnet er ikke længere et barn men har påbegyndt processen med at udvikle sig til en ung voksen og begynder at få nogle andre behov end tidligere. Læs med her, hvor vi dykker lidt ned i, hvad den unge har brug for, når man træder ind i de voksnes rækker.

Det kan forekomme uvirkeligt, når ens barn bliver voksent, men heldigvis sker det gradvist, og man tænker derfor ikke nødvendigvis så meget over, at barnet forandrer sig, selvom man naturligvis bemærker det. Alligevel kan det føles som om det var i går, at de første skridt blev taget, eller hvor stort den første skoledag føltes.

En boxmadras er perfekt til teenageværelset

En ting, som man ikke kommer uden om at udskifte i takt med at barnet vokser og bliver stort er sengen. En dag er det tid at skille sig af med børnesengen og i stedet anskaffe sig en, der passer til teenageværelset og livet som ung.

Hvis man ikke vil ud i en rigtig seng med ben, hovedgærde og lameller kan man overveje en boxmadras. Her er det vigtigt at bruge lidt tid på at finde den bedste boxmadras til den unge, som man ligger godt i.

Teenagere har brug for at sove rigtigt meget, så derfor er det en god idé at se på, om madrassens hårdhed passer til den unge og er behagelig at ligge i. I princippet er det nok med en enkeltseng, så længe barnet kun lige er konfirmeret, men man kan også vælge en halvandenmandsseng, så der dels er god plads til at slænge sig, men også så der er plads til at sidde på sengen sammen med vennerne og måske se film eller spille computer.

Shopping med veninder i stedet for mor

Når man går fra barn til ung ændrer meget sig, og også tøjstilen bliver en anden. Man har måske også mere lyst til at tage ud og købe tøj sammen med sine veninder end med sin mor eller far, og derfor vælger mange forældre at give deres børn tøjpenge, som de selv kan købe tøj for. Dette kan også være en måde at lære sine børn at administrere penge på.

Man kan evt. udstyre den unge med et kontokort, som der ikke kan hæves over på, så der kan handles på nettet, hvor man jo ikke kan betale med kontanter. Når man bliver gammel nok til at få en rigtig bankkonto, kan man overføre pengene dertil, hvis ikke den unge har et fritidsjob, som man tjener penge ved og kan købe tøj for.

Respekter en lukket dør

Der er dog også andre ting end boxmadras og tøjpenge, der er vigtigt for den unge voksne. Hvor man som barn tilbringer meget tid sammen med sin familie og normalt gerne vil være sammen med sin far eller mor, kan man nu få brug for at have et privatliv og tid for sig selv eller sammen med vennerne.

Her må forældrene respektere en lukket dør, og at man i perioder ikke ser ret meget til sit barn. Det er en del af transformationen fra barn til voksen, og derfor kæmper man mod en naturlov, hvis man insisterer på, at den unge skal være sammen med familien som før.

Hav tillid til den unge

Når ens barn bliver voksent kan det være svært at slippe tøjlerne og stole på, at barnet nok skal klare sig. Hvis man har gjort sig umage med opdragelsen og haft fokus på at forberede barnet på voksenlivet, kan man ikke gøre mere, og så må man stole på, at man har gjort det godt nok.

Mange forældre forstår ikke, hvor vigtigt det er at vise sin teenager tillid og signalere, at man tror på barnet og dets evner. Selvom barnet måske ikke er barn længere, er det stadig utroligt modtageligt og påvirkeligt, og kan derfor blive usikkert, hvis det mærker hvad der kan tolkes som mistro. Dette kan let udvikle sig til konflikter, og dem kan der være nok af i forvejen, så vis dit barn tillid til at det kan selv.

Boxmadras og andet, den unge voksne har brug for

Boxmadras og andet, den unge voksne har brug for