I Danmark kan vi godt lide at give gaver. Det tyder det i hvert fald på med alle de anledninger, vi efterhånden har fundet på som en undskyldning for at give hinanden gaver: Fødselsdage, valentinsdag og jul er nemlig kun et udsnit af disse. Efterhånden som vi bliver ældre og giver vores kære flere og flere gaver, kan det dog godt gå hen at synes lidt meningsløst. De mangler jo ikke rigtig noget af alt det, vi giver dem, så hvorfor forsøger vi overhovedet?

Svaret er dog ikke bare at lade være med at give hinanden gaver. Gaver er vores måde at vise, at vi elsker nogen, og at vi tænker på dem. Det kan dog være, at man har brug for et par ideer til alternative gaver til nogle af alle dem, man holder af.

Hjælp dem med de faste udgifter

Det virker måske ikke så charmerende eller hyggeligt som en buket roser eller andet, men til gengæld er det langt mere brugbart, og du kan i hvert fald være sikker på, at modtageren af din gave vil synes om den.

Det vil selvfølgelig i særdeleshed være tilfældet, hvis det er tilegnet en studerende eller en anden med et lidt stramt budget, men det er nok de færreste, der vil have noget imod, at der var en anden der tog sig af deres mobilabonnement i et par måneder.

Hvis du synes at det er lidt for direkte eller mærkeligt at betale et mobilabonnement eller lignende, er der dog andre og mindre direkte måder at gøre noget lig det samme.

Det kunne for eksempel være et månedsabonnement på en måltidskasse, som du tror, de vil synes om. Så skal de nemlig ikke til at bruge en masse penge på mad i den måned. Det er desuden en oplagt gave til dem, der er en smule gastronomisk interesserede. Ofte er sådanne måltidskasser nemlig fyldt med inspiration.

Giv en oplevelse

En af de mest brugte alternative gaver for tiden er oplevelsesgaver, og det er er en grund til. En oplevelse er nemlig noget, som modtageren ikke kan købe sig til, i hvert fald ikke hvis den skal inkludere venner eller familie, og derfor er det oplagt til dem, der ellers har alt.

Desuden betyder oplevelsesgavernes popularitet i øjeblikket, at der er et væld af muligheder. Lige meget om det er en gave til din gamle bedstefar eller din friske fætter, er der altså masser af oplagte oplevelsesgaver, der vil falde i god jord hos dem. Det kunne være et romantisk hotelophold med en partner, en tur i gokart med vennerne, en tur i propelflyver over deres nærområde eller en whiskysmagning. Der er kort sagt noget til alle aldre og interesser.

Hjælp en ven med de faste udgifter, f.eks. betaling af mobilabonnement i et par måneder

Hjælp en ven med de faste udgifter, f.eks. betaling af mobilabonnement i et par måneder

0/5 (0 Reviews)