Skal du skrive en sang til en kommende konfirmation, og er du ikke helt sikker på, hvordan du skal bære dig ad med det, har vi her samlet et par gode råd, som du kan lade dig inspirere af, og som måske kan hjælpe dig godt på vej.

Mangler du inspiration til din sang, kan du altid gå på nettet med mobil bredbånd fri data og finde gode tips til at skrive sange til konfirmation.

1 – Vælg en melodi folk kender

Først og fremmest er det godt at vælge en melodi, som mange kender. Der er mange gode gamle klassikere, der tit bliver brugt til festsange, og det er godt at gå med en af dem, så alle kan synge med.

Der er ikke meget ved at få stukket en sang i hånden, som du ikke kender melodien til. Så vælg en velkendt melodi til at starte med.

2 – Gør sangen sjov og personlig

Dernæst, når du skal til at skrive din sang, er det en rigtig god idé at gøre den meget personlig og sjov. Du kan evt. hente gode idéer og historier fra familie og venner til konfirmanden, hvis du mangler idéer til dine vers.

Og kan du få folk til at grine og more sig over sangen, er du kommet helt i mål med den perfekte konfirmationssang.

3 – Lav et sjovt design på din sang

Når du har fået skrevet din sang, skal du også have designet den, så alle kan få sit eksemplar af sangen. Her kan det være en god idé at smide nogle gode billeder ind ved siden af eller bagved teksten, så der sker lidt mere på papiret end bare tekst.

Du kan evt. finde sjove billeder af konfirmanden på Facebook, eller du kan høre vedkommendes forældre, om de har nogle gode billeder liggende, som du må låne.

4 – Prøv altid at synge sangen igennem først

Når du har skrevet en festsang, er det altid vigtigt, at du husker at synge den igennem først, så du er sikker på, at den er til at synge.

Det er ofte først, når du synger en sang igennem, at du opdager eventuelle fejl i skriftsproget eller valgene af ord. Når du lige gør det selv først, kan du spare dig selv for pinligheder under festen, da du kan få rettet de eventuelle fejl, der nu engang måtte være.

5 – Få den læst igennem for stavefejl

Sidst, kan det være en god idé at få læst din sang igennem for stavefejl. Her er det en god idé at få en anden person til at læse den igennem for dine eventuelle fejl, da du tit godt selv kan stirre dig blind på en sang, så du ikke opdager de fejl, der kan være i en tekst.

Så send til en eller to andre personer og lad dem læse sangen igennem, så du er sikker på, at eventuelle stavefejl bliver opdaget i tide, så du kan nå at rette sangen igennem.

5 gode tips til at skrive den perfekte konfirmationssang

5 gode tips til at skrive den perfekte konfirmationssang

0/5 (0 Reviews)